Endüstri ürünleri Tasarımı Programı, endüstriyel yollarla üretilen ürünlere, işlevsellik ve estetik katarak kullanıcı ihtiyaçlarını tatmin etmeyi amaçlayan iki yıllık bir ön lisans programıdır.

Endüstri Ürünleri Tasarımı Programının öğrencileri, tasarladıkları ürünlerle hedefledikleri kullanıcılara ulaşmayı amaçlarlar. Program süresince öğrenciler, malzeme bilgisi, üretim yöntemleri, tüketicilerin eğilimleri gibi temel bilgilerin yanında tasarımlarına kazandıracakları estetik yaklaşım için gerekli sanat bilgisini kazanırlar.

Endüstri Ürünleri Tasarımı Ön lisans Programından mezun olan öğrenciler “Endüstri Ürünleri Tasarımı Meslek Elemanı” unvanını alarak, hayatımız boyunca kullandığımız ve seri üretimle üretilmiş televizyon, otomobil, bardak, sandalye, buzdolabı gibi her çeşit ürünün tasarlanarak üretildiği işletmelerin tasarım bölümlerinde ve üretiminde ara eleman olarak çalışırlar.

Arzu eden ve dikey geçiş sınavında başarılı olan öğrencilerimiz birçok üniversitenin bünyesinde bulunan Endüstri Ürünleri Tasarımı Lisans bölümlerinde eğitimlerini tamamlayarak tasarımcı olarak çalışmalarını sürdürebilmektedirler.